BBQ met hondepoep

11-08-20 bbq WagnerplaatsBuurtbarbecue Wagnerplaats

We hebben het echt getroffen met het weer. Dit was het mooiste weekend in augustus. Met zo’n 25 mensen hebben we heerlijk gebarbecued. Dit werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het wijkplatform. Deze bijdrage is normaalgesproken € 100,–. Maar als je met z’n allen een actuele stelling bespreekt en het resultaat bekendmaakt tijdens een vergadering van het platform, kun je hiermee ook nog ‘ns € 50,– verdienen.

Onze stelling luidde: Wat te doen met overlast van hondepoep?

We wonen aan een mooie, groene singel die vaak gebruikt wordt als hondenuitlaatplaats. Heel logisch natuurlijk, want hier is lekker veel gras en er rijden geen auto’s. In de zomer is het hier echter geen pretje om te wonen, want het stinkt erg naar hondepoep en de drollen liggen her en der verspreid over het gras. Geen pretje dus.

Ook maken de hondenuitlaters er ’s avonds laat nogal eens een luidruchtig theekransje van. Wat zij zich echter niet realiseren is dat er ook al mensen op bed liggen. Deze mensen worden dan gestoord in hun nachtrust.

Het zou dus voor alle partijen het beste zijn als de eigenaar de uitwerpselen van z’n maatje opruimt. Er staan daarvoor diverse gele vuilnisbakken langs de singel die er speciaal voor geplaatst zijn.

Het lijkt ons een goed idee als deze bakken voorzien worden van een grote sticker die aanduidt dat de afvalbak speciaal voor hondepoepzakjes bestemd is.

Mocht je iemand op heterdaad betrappen, dan zou het fijn zijn als je als bewoner zo iemand bijvoorbeeld een hondepoepzakjeshouder kunt geven. Zo kan de uitlater voortaan altijd makkelijk z’n zakjes meenemen.

Wat betreft het geluidsoverlast denken wij dat het raadzaam is om mensen erop attent te maken dat ze tijdens het uitlaten nogal wat geluid produceren. Je zou ze er gerust op kunnen aanspreken, want vaak weten de uitlaters zelf niet dat andere mensen last hebben van hun conversatie.

Zo houden we, naar onze mening, de buurt gezellig en leefbaar.