Burendag Mendelssohnplantsoen

11-09-25 burendag MendelsohnGeslaagde burendag Mendelssohnplantsoen

Hierbij ons verhaal over burendag 2011.

In onze buurt wonen erg veel kindjes die geregeld heerlijk in de speeltuin aan het spelen zijn. Wij als ouders kunnen het allemaal erg goed met elkaar vinden dus we ontmoeten elkaar geregeld voor een bakje koffie midden in de speeltuin. Hier staat een picknickbank waar of de kinderen of de ouders op te vinden zijn. Zo kunnen de ouders hun kinderen in de gaten houden en tegelijk even bijkletsen.

De picknickbank die dus geregeld gebruikt wordt, was eigenlijk te klein voor het aantal mensen dus het leek ons een goed idee om te schrijven naar het Oranje fonds om een bijdrage te leveren voor burendag. Als idee hebben we ingebracht om een ander, een grotere, picknickbank neer te gaan zetten.

Tot onze blijdschap werd het idee goedgekeurd!

Toen is het zoeken naar een geschikte bank begonnen. Ondertussen contact met gemeente gehad om alles volgens de regels te laten verlopen. Het wijkplatform maakte ons nog blijer want ook van hun kregen we een bijdrage vanwege burendag…

Vrijdag  23 september is vroeg in de ochtend het oude bankje door de gemeente weggehaald om elders herplaatst te worden. Het nieuwe bankje was ondertussen opgehaald door twee mannen uit onze buurt en deze zijn hem, met hulp van andere mannen, direct in elkaar gaan zetten. Ondertussen werd de speeltuin gezellig versierd in teken van de burendag.

Einde van de middag was iedereen buiten bij het nieuwe bankje te vinden en onder het genot van een hapje en drankje werd de komst van het nieuwe bankje gevierd. We hebben heerlijk met de hele buurt patat met een snack gegeten en als afsluiting een bakje koffie met elkaar.

We hebben met elkaar de door de gemeente geleverde houtsnippers onder de tafel geschept en klaar was onze nieuwe picknickbank.

Wij als buurt zijn erg blij met de nieuwe “hangplek voor jong en oud” en danken het oranjefonds en het wijkplatform hier enorm om!!

 

Bewoners Mendelssohnplantsoen te Zwijndrecht